Finn din nye peis

Enova gir støtte til energitiltak

ENOVA gir støtte til flere energitiltak, her er listen

ENOVA gir støtte til en lang rekke tiltak for å redusere energibruken og bedre miljøet. Her er listen med tiltak du kan søke om støtte til:

Energirådgivning, du kan få opp til 7500 kroner i støtte for å engasjere en energirådgiver og kartlegge hvilke tiltak som kan gjøre din bolig mer energieffektiv.Du kan også få støtte til energirådgivning i forbindelse med fritidsbolig.

Varmestyringssystem, du kan få 4000 i støtte til kjøp av varmestyringssystem.

Bio-ovn med vannkappe, bio ovn med vannkappe er et kjempegodt alternativ for deg som liker å fyre med ved og som har vannbåren varme i boligen din. Du kan få hele 10 000 kroner for kjøp av en slik

Biokjel, du kan få 25 000 i støtte om du skaffer den en biokjel.

Akkumulatortank, Enova gir inntil 500 i støtte når du installerer en akkumulatortank. En akkumulatortank er en måte å lagre varme på og er spesielt aktuelt dersom du har vannbåren varme og i kombinasjon med fornybare energikilder som solfanger, luft-til-vann eller væske-til-vann varmepumpe, bioovn med vannkappe eller biokjel.

Fjerning av oljefyr og oljetank, du kan få opptil 10 000 i støtte for å fjerne oljefyr og oljetank samtidig som du installerer en av varmeløsningene Enova støtter. Dette gjelder kun frem til 2020, når bruk av oljefyr blir forbudt.

Fjerning av oljekamin og oljetank, du kan få 3000 i støtte til fjerning av oljekamin og oljetank dersom du samtidig legger om til rentbrennende vedovn, pelletskamin eller en luft-til-luft-varmepumpe. Dette gjelder også kun frem til 2020.

Luft-til-vann-varmepumpe, du kan få inntil 20 000 i støtte om du investerer i en Luft-til-vann-varmepumpe.

Væske-til-vann-varmepumpe, Enova gir så mye som 30 000 kroner i støtte om du installerer en Væske-til-vann-varmepumpe.

Avtrekksvarmepumpe, kjøper du avtrekksvarmepumpe kan du få 20 000 i støtte.

Vannbåren varme, dersom du legger om du vannbåren varme kan du få 10 000 i støtte for dette.

El-produksjon, vil du produsere din egen strøm ved hjelp av fornybare energikilder som sol eller vind kan du få inntil 28 750 kroner i støtte til dette. Dette gjelder også i fritidsbolig.

Solfanger, 15 000 kroner til deg som installerer solfangeranlegg!

Varmegjenvinning av gråvann, dersom du installerer anlegg for varmegjenvinning av gråvann kan du få 2500 i støtte.

Oppgradering av bygningskroppen, dersom du pusser opp og inkluderer omfattende energitiltak kan du få hele 150 000 i støtte.

Balansert ventilasjon, du får 20 000 i støtte ved installasjon av balansert ventilasjon.

Slik får du støtten

Når tiltaket ditt er gjennomført kan du registrere kostnadene dine hos Enova. Relevant dokumentasjon må selvsagt legges ved. Du kan så velge å få pengene utbetalt med en gang eller sammen med skatteoppgjøret ditt.

Motta kampanjer og nyheter

    Kampanjer fra peisprodusenteneProduktnyheterNyheter


    Populære boligtyper

    Populære leverandører