Finn din nye peis

Rais visio peis

Dette bør du tenke på når du skal ha peis

I oversikten vår finner du hundrevis av peisovner, og du kan sortere etter flere parameter. Mange begynner søket etter vedovn kun basert på designet. Men det kan være lurt å avklare noen parametre i forkant, slik at du unngår å bruke mye tid på å se gjennom og vurdere ovner som ikke passer i hjemmet ditt.

Ovnens størrelse

Hvor stort er varmebehovet ditt? Og en ordinær peis varmer først og fremst opp rommet den står plassert i. Hovedregelen er at en peis varmer rundt 10m2 per kW effekt. Så dersom du har stue/kjøkken løsning på 45 m2 bør du vurdere ovner med en effekt på 3-6 kW. Husk også at en peis er mest effektiv når det brenner godt. Da gir veden mest varme og du unngår sot. Så det er ingen god løsning å kjøpe en stor ovn og strupe lufttilførsel.

Hvor skal peisovnen stå?

Frittstående, langs vegg eller i hjørne? Noen vedovner egner seg til å plasseres på flere måter, mens andre er tilpasset for eksempel hjørneplassering. Dette kan ha med brannsikkerhet, eller med innsynet til flammene. Husk også mange ovner er svært tunge, så sjekk at gulvet er solid nok der du tenker å plassere peisen din. I mange tilfeller gir ovnens plassering seg på grunn av plassering av pipe, men fleksible moderne pipeløsninger gjør at du kanskje har flere muligheter enn du tror.

Sjekk skorsteinen din!

Dersom du bor i et eldre hus bør du forsikre deg om at skorsteinen tilfredsstiller dagens krav til tilslutning av peis. Du bør sjekke om skorsteinen er tett og om den har riktig trekk. Dersom du er i tvil kan det være lurt å få en feier til å kontrollere skorsteinen din.

Støpejern eller stål?

Både stål og støpejern er svært velegnede materialer for en peisovn, men de har litt forskjellige egenskaper. Støpejern er kanskje enda mer holdbart, mens stålovner ofte har et mer moderne look og finish. Les mer om dette her: https://peisovn.no/peis-i-stopejern-eller-stal/

Kvalitet, effektivitet

Ovnene i oversikten vår er alle fra kjente produsenter, og jevnt over er kvaliteten god over hele linja. Alle moderne ovner er også rentbrennende, så selv om det er forskjeller mellom effektiviteten på peisovnen er samtlige svært effektive.

Design og pris!

Legg inn parameterne dine i søket vårt og finn en peisovn du liker!

Motta kampanjer og nyheter

    Kampanjer fra peisprodusenteneProduktnyheterNyheter


    Populære boligtyper

    Populære leverandører