Kjøpe gammel vedovn?

Finn din nye peis

Kjøpe gammel vedovn?

Det kan være flere grunner til at man ønsker en gammel vedovn, både praktiske og estetiske. En gammel vedovn kan representerer et stykke levende historie, og tilføre unik karakter og sjarm til et hjem. En gammel vedovn kan også være et rimelig alternativ til nye modeller, og i en tid hvor bærekraft og miljøbevissthet er viktig, kan gjenbruk av en gammel peisovn tilsynelatende være et godt valg. Det er likevel bare unntaksvis en gammel vedovn er et reelt alternativ.

De fleste gamle vedovner møter ikke dagens miljø- og sikkerhetsstandarder, noe som rett og slett gjør det ulovlig å installere dem. Dette gjelder først og fremst «ikke rentbrennende vedovner» fra før 1998. Disse ovnene har ofte lav forbrenningseffektivitet, bruker mer ved for mindre varme, og er derfor også mindre økonomiske og miljøvennlige.

GÅ TIL OVERSIKTEN

Skal du kjøpe peisovn?

Se vår oversikt over peiser og ildsted i det Norske markedet!
GÅ TIL OVERSIKTEN

Når kan du installere en gammel peisovn?

 1. Du kan installere antikke ovner fra Før 1940: Disse kan både flyttes og monteres på nye steder, forutsatt at de utgjør en viktig del av interiøret der de installeres.
 2. Du kan også installere Kakkel- og Klebersteinsovner uavhengig av alder. Disse ovnene er ofte like effektive som nye peisovner og kan derfor monteres og brukes.

I tillegg er det lovlig å installere brukte, rentbrennende ovner produsert etter 1998. Disse nyere modellene tilbyr forbedret effektivitet og redusert miljøpåvirkning sammenlignet med eldre ovner.

Motta kampanjer og nyheter

  Kampanjer fra peisprodusenteneProduktnyheterNyheter


  Populære peisovner

  Populære leverandører

  Av |2024-01-02T12:26:32+01:00januar 2nd, 2024|Godt å vite om peis|

  Del dette innlegget med andre!

  Gå til toppen